4 skønne æbletærter, du skal prøve

13. July, 2017

Sød, knasende og hyggelig. En friskbagt æbletærte er perfekt til eftermiddagskaffen eller sammen med en kugle is, når der kommer gæster til middag. Læs med, når vi giver dig fire skønne varianter, du skal prøve dette efterår

Temperaturen er blevet lidt lavere, vinden blæser lidt køligere og dagene virker lidt kortere. Efteråret er på vej, og selvom det betyder et godmodigt på gensyn til den danske sommer, betyder det også et glædeligt gensyn med det dejlige efterårskøkken.

Én af de ting, du skal forberede dig på at få i alle afskygninger – i salater, i bagværk, i gryderetter – er æbler. Det er æblesæson, og det er vi ellevilde med!

A pie a day keeps the doctor away

En af de søde spiser, vi især holder af at komme æble i, er tærter. De er nemme at lave, kan fryses ned og så er der bare ingen, der takker nej til et stykke go' gammeldaws ævletærte. Se med her, hvor vi giver dig fire dejlige varianter, du skal prøve dette efterår. Det skal vi i hvert fald. Flere gange ... 

Den franske, den til julen, lakridsvarianten eller den med makroner

Den franske æbletærte, også kaldet tarte tatin, er en højtelsket klassiker i det franske cuisine. Tærtens fyld består af karamelliserede æblebåde, der bages i ovnen med tærtelåget ovenpå. En supersød tærte, der smager dejlig med en klat syrlig creme fraiche eller fyldig vaniljeis til. 

Vores bud på en julet æbletærte adskiller sig fra den klassiske æbletærte ved at have fuld knald på julens krydderi nummer ét: Kanel. Den smager af sød decemberhygge og bliver ikke dårligere af at få flødeskum på toppen ... 

Du kan også vælge at kaste dig ud i en anderledes æbletærte med et moderne twist, nemlig varianten med bl.a. lakrids og mandler. Denne tærte er ekstra nem at lave, og er du ikke til lakrids, springer du bare den ingrediens over. Men vi kan nu godt lide det! 

Endelig har vi den luftige variant lavet med makroner. Det er slet ikke så svært som man skulle tro at lave den variant, hvor piskede æggehvider, knuste makroner og æblebåde mødes i sød forening. Denne tærte egner sig godt til at blive serveret med ribs, revet citronskal samt creme fraiche, som er smagt til med vanillekort.