Kagen, hvor cremet ostefyld møder sprød kiksebund i en sød symfoni, sniger sig næsten op i kategorien af desserter, som er lidt vulgær - og vi elsker det!
Det kan virke mærkværdigt at komme ost i kage, i hvert fald hvis man ikke har sat tænderne i en cheesecake før – men lad dig ikke skræmme! Cheesecake, eller ostekage om man vil, er en helt vidunderlig spise, der slet ikke leder tankerne hen på ost. Kagen er nemlig typisk baseret på en smagsneutral flødeost, der gør kagen dejligt cremet og som kan tilsættes lige den smag, man ønsker.
Cheesecake kan noget, som mange andre kager ikke kan. Den er nemlig både fløjlsblød og cremet samt sprød og knasende. Kagen består af en lækker fast ostecreme og en skøn, crunchy kiksebund. Smagene i en cheesecake kan kombineres i en uendelighed, så du vælger selv, om du vil lave den frisk og syrlig eller sød og syndig. Eller måske en blanding?
Hvis du er den pyntesyge bagetype, er cheesecake et oplagt valg! En cheesecake har nemlig et meget enkelt udtryk, og kan derfor med fordel pyntes. Derfor gør cheesecakes sig også rigtig godt i caféernes kagemontrer, hvor pynten giver et praj om, hvilken smag kagerne har. Med cheesecakes er det kun fantasien, der sætter grænser, så her har du virkelig mulighed for at lege!
Ostekagerne findes et utal af smagsvarianter. Her har du et udvalg af gode opskrifter!