Zebrafilet med bagt selleri, mos, rodfritter & timiansauce

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein g.
  • Kulhydrater g.
  • Fedt g.
  • Energifor./ pers kcal
  • Fedtenergi %

Sådan gør du

  • 1

    Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr det med salt og peber på begge sider. 

  • 2

    Skræl selleri og skær 4 skiver. Pensl disse med rapsolie og bag dem ved 190 grader i 20 minutter. 

  • 3

    Skræl kartoflerne og skær disse i tern, som koges møre. 

  • 4

    Skær løget i ultrafine tern, steg disse bløde og blanke i en gryde i 1 tsk. olivenolie. Spæd til med bouillon og rødvin. 

  • 5

    Skyl og pak timianbuket (gem lidt til anretning) ind i køkkenrulle, kom buketten i saucen, som skal simre og reducere i 20 minutter. 

  • 6

    Tag timianbuketten op. 

  • 7

    Kom tern af smør i saucen under piskning. 

  • 8

    Smag til med salt, peber og ribsgelé. Start med en teskefuld. Giv saucen lidt kulør og kom lidt af timianbuketten i. 

  • 9

    Skræl rødderne og skær dem i lange fine skiver, som pensles let med rapsolie, krydr let med salt og peber og bag dem i 190 grader varm ovn i ca. 10 min., til de er gyldne. 

  • 10

    Kom de bagte skiver af selleri med de sidste 2-3 minutter. 

  • 11

    Mos kartoflerne og smag til med salt og peber. 

  • 12

    Kom lidt olivenolie på en pande, varm det op, kom en smørterning ved og lad det bruse op. Steg kødet 3-4 minutter på hver side. 

  • 13

    Anretning

    Anret selleri med mos, rodfritter og frisk timian og kødet på saucen ved siden af.

  • {{recipeDoneText}} Zebrafilet med bagt selleri, mos, rodfritter & timiansauce

Opskriften er udviklet af