I Sverige, hvor jeg er vokset op, spiller tyttebær hovedrollen i mange slags syltetøj. Det er svært at få fat i tyttebær i Danmark, så jeg har skiftet det røde lille bær ud med en større model – nemlig tranbær. Både tranebærsyltetøj og tyttebærsyltetøj smager fantastisk, og jeg bruger det både på nybagte scones, pandekager og til varme retter - som f. eks. svenske kødboller.

Sådan gør du

  • 1 Skyl bærrene og læg dem i en gryde sammen med vand. 
  • 2 Lad det koge op ved middel varme og lad derefter blandingen simre under et låg i 5-10 minutter (tyttebær) eller 15 minutter (tranebær) i svag varme. 
  • 3 Fjern gryden fra varmen og rør forsigtigt lidt sukker i ad gangen. Når sylten er færdig, hældes den på rene glas.
  • {{recipeDoneText}} Tranebærsyltetøj

Opskriften er udviklet af