Rødbedeben og kartoffelmos med peberrod

Sådan gør du

  • 1 Del benene i passende stykker.
  • 2 Kog dem møre i vand med krydderierne ca. ½ time.
  • 3 Kog rødbederne i letsaltet vand til de er møre, ca. 45 minutter.
  • 4 Gnid skindet af og tag 200 g fra til glasering.
  • 5 Skær resten i skiver, krydr med salt og peber og drys med finthakket løg og purløg.
  • 6 Blend de 200 g rødbeder til en lind puré med farin og vineddike.
  • 7 Smag til med salt, peber og evt. tabasco.
  • 8 Smør glaseringen på de kogte ben og læg dem på bagepapir på en bageplade og sæt dem ca. 20 minutter i en 225 grader varm ovn.
  • 9 Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem møre.
  • 10 Hæld kogevandet fra i en skål.
  • 11 Mos kartoflerne, evt. med en anelse af kogevandet.
  • 12 Krydr med revet peberrod, salt og peber.
  • 13 Vend kold yoghurt i mosen uden at røre den helt ud.
  • {{recipeDoneText}} Rødbedeben og kartoffelmos med peberrod

Tip

Husk våde servietter/vaskeklude til mund og fingre. Lav evt. din egne syltede tyttebær. Kog 1 l tyttebær med 400 g sukker og 2½ dl vand under låg i 20 minutter. Brug syltesukker, hvis konsistensen skal være fast. Syltede tyttebær holder sig længe på køl. Tranebær kan bruges på samme måde som tyttebær. Frugteddiker er fx eddiker af æble, blomme, hyldeblomst eller hindbær.

Opskriften er udviklet af