Dhal er en krydret indisk ret baseret på røde linser. Udtales i øvrigt med et langt a - som en gral.

Sådan gør du

  • 1 Start med at blende alle de tørre krydderier.
  • 2 Hak løg og hvidløg. Kom rapsolien i en 3 liters gryde, varm den op og tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Vend jævnligt, så du undgår bruning af løgene. Steg, indtil løgene er gennemsigtige. Rør rundt, mens krydderierne kommes i. 
  • 3 Tilsæt derefter linser, flåede tomater og vand. Bring det hele i kog under jævnlig omrøring. Skru ned for varmen, så snart det koger. Læg låg på og lad simre i ca. 20 minutter, eller indtil linserne er helt møre.
  • 4 Tilsæt kokosmælk og blend suppen lidt. Smag til med citronsaft og salt. 
  • 5 Lad suppen koge op igen og lad den koge nogle minutter. Tilføj evt. mere vand, hvis du synes, suppen er blevet for tyk.
  • 6 Anret med yoghurt, mynte og nigellafrø.
  • 7 Opskrift udviklet af Cofoco. 
  • {{recipeDoneText}} Rød dhal med mynte

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier