Pita med falafel og ærtedip

Sådan gør du

  • 1

    Falafel

    Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hæld vandet fra kikærterne.
  • 2 Pil løg og hvidløg. Skær løget i 4 kvarte.
  • 3 Kom løg, hvidløg og udblødte kikærter op i en foodprocessor. Tænd, og lad massen køre i ca. 2 min., til det ligner en grov grød.
  • 4 Skyl persillen, og kom den i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Kør foodprocessoren i yderligere 2 min.
  • 5 Form cirka 10 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.
  • 6 Hæld olie i en stegepande, og varm den op. Steg falaflerne i 4 min. på hver side. De skal være gyldne og sprøde, når de er færdige. Tag dem op og læg dem på køkkenrulle på en tallerken.
  • 7

    Ærte- og avocadocreme

    Tø ærterne op i køleskabet el. i koldt vand.
  • 8 Blend ærterne i en foodprocessor, til de har en grov konsistens.
  • 9 Kom avocadokødet ned i foodprocessoren sammen med yoghurt, grov sennep, citronsaft, salt og peber. Blend det godt. Smag til mad salt, peber eller citronsaft.
  • 10

    Samle ret

    Skyl spinatbladene godt.
  • 11 Fyld hvert pitabrød med 4-6 spinatblade, 2 falafler og ca. 2 tsk ærte-avocadocreme.
  • 12 Serveres straks.
  • {{recipeDoneText}} Pita med falafel og ærtedip

Opskriften er udviklet af