Marinerede sauté-skiver med jordnøddesauce

Sådan gør du

  • 1 Bland sojasauce, knust hvidløg, revet ingefær, krydderier, sukker og sesamfrø i en skål.
  • 2 Bruges frisk chili, skal den være finthakket.
  • 3 Tilsæt fintrevet limeskal og 1 spsk limesaft.
  • 4 Vend sauté-skiverne i marinaden og stil dem i køleskab i mindst ½ time.
  • 5 Til saucen svitses finthakket løg, hvidløg og chili i olie i en gryde i et par minutter.
  • 6 Tilsæt 1 dl vand, peanutbutter, sojasauce og sukker.
  • 7 Kog saucen igennem under omrøring.
  • 8 Smag til med 2 spsk limesaft, salt og peber.
  • 9 Saucen kan serveres enten kold eller varm.
  • 10 Pynt evt. med lidt friskhakket chili ved servering.
  • 11 Kog risene.
  • 12 Snit grøntsagerne til salaten fint. Smag til med lidt citronsaft eller lime og sukker.
  • 13 Steg de marinerede sauté-skiver på en varm grillpande eller en almindelig pande ½-1 minut på hver side.
  • 14 Pynt med lime skåret i både.
  • {{recipeDoneText}} Marinerede sauté-skiver med jordnøddesauce

Tip

Svinemørbrad i ½ cm tykke skiver kan bruges i stedet for sauté-skiver.
I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø.

Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
Sauté-skiverne kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier