Energiinformation

  • Energi 340 Kj
  • Fedt 4 %
  • Kulhydrat 93 %
  • Protein 3 %

Sådan gør du

  • 1

    Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af rivejernet. Kom olie i en gryde, og rist spidskommen, korianderfrø, frisk ingefær og chili i nogle sek. Tilsæt kardemomme, gurkemeje, mangostykker, æbleeddike og sukker, og lad det simre i ca. 15 min., til væsken i gryden begynder at blive sirupsagtig i konsistensen.

     

  • 2

    Skold et sylteglas med kogende vand og evt. lidt konserveringsmiddel. Hæld mangochutneyen i det rene glas, og sæt låg på. Opbevar chutneyen i køleskabet, hvor den kan holde sig i ca. 2 uger og længere tid, hvis du bruger Atamon.

  • 3

    Server chutneyen som tilbehør til indisk mad. Mangochutney smager også skønt til fx ovnstegt kylling med grøntsager og ris.

  • {{recipeDoneText}} Mangochutney

Tip

Prøv at lave blommechutney – brug samme opskrift, og udskift blot mango med blommer skåret i mindre stykker. Kom en kanelstang i gryden under kogningen, det smager skønt. Tag kanelstangen op før chutneyen hældes på glas.

Opskriften er udviklet af