Langtidsstegt and med søde kartofler

And med søde kartofler til afveksling fra de brunede og syrlig kålsalat i stedet for rødkål. Til Mortens Aften og alle andre aftener, hvor du har lyst til and.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 120 grader.
  • 2 Dup anden tør, og drys med salt og peber, både indvendig og udvendig.
  • 3 Skær æble og lime i mindre stykker, og kom dem i anden sammen med timian. Luk evt. med en kødnål. Læg anden i en ildfast form, og steg den i 5-6 timer, til den er gennemstegt.
  • 4 Tag anden ud af ovnen, og skru op til 200 grader varmluft. Pensl anden med glasering, og lad den blive godt gylden og fin i ovnen. Hæld skyen fra til sauce.
  • 5 Skræl kartofler, og skær dem i to dele. Skær kartoflerne i skiver som hasselback-kartofler, og sæt dem på en bradepande. Krydr dem med salt og peber, og pensl dem med olie. Bag kartoflerne møre ved 200 grader varmluft. Kig efter 25 minutter. Kog porrerne møre i cirka 6-7 minutter.
  • 6 Skær kålen fint, og vend den med salt i en skål. Lad den stå i 10 minutter. Knus nu kålen med hænderne, og skyl saltet fra. Vend kålen med honning, eddike og kerner fra granatæblet.
  • 7 Kom sky og vin i en lille gryde, og lad det simre i 5 minutter. Kom fløde heri, kog det op, og smag til med sojasauce. Server saucen til and, kål og kartofler. 
  • {{recipeDoneText}} Langtidsstegt and med søde kartofler

Opskriften er udviklet af

Overvej også disse overskrifter