Lammekølle med tabouleh og yoghurt-dip

Energiinformation

  • Energi pr. person 2124 KJ
  • Energi pr. person 505 Kcal
  • Protein 22 %
  • Kulhydrat 35 %
  • Fedt 43 %

Sådan gør du

  • 1

    Lammekølle

    Rids fedtet på lammekøllen med en skarp kniv på kryds og tværs (hvis lammekøllen er udbenet, så snør desuden kødet med kødsnor). 
  • 2 Pres hvidløget, pluk timianen og rosmarinen, og hak dem groft, og rør det hele til en marinade med salt, citronsaft og olivenolie. 
  • 3 Smør marinaden på køllen, placer den i et ovnfast fad, og krydr med salt og peber. 
  • 4 Steg køllen i ovnen ved 200 °C i 1-1½ time – brug evt. et stegetermometer, ved 60 °C er stegen rosa og ved 65 °C er den gennemstegt. Lad køllen trække i 5-10 min. før udskæring.
  • 5

    Tabouleh

    Imens kødet steger, tilberedes taboulehen. Kog bulguren mør i vand med lidt salt efter anvisningen på emballagen. Hæld evt. overskydende vand fra, og afkøl bulguren i en salatskål. 
  • 6 Skyl og hak persille og mynte, og skær tomaterne i små tern. 
  • 7 Skær forårsløg i tynde skiver på skrå, og agurken i små tern. 
  • 8 Krydr bulguren med salt, citronsaft, chili, olivenolie, persille og mynte, og vend salaten med tomater, forårsløg og agurk.
  • 9

    Yoghurt-dip

    Rør yoghurten sammen med lidt salt, citronsaft, spidskommen og mynte.
  • 10 Skær skiver af lammekøllen, og server med tabouleh, yoghurt-dip og groft brød. Beregn ca. 150 g kød pr. person, og gem resten til pålæg eller aftensmad dagen efter.
  • {{recipeDoneText}} Lammekølle med tabouleh og yoghurt-dip

Tip

Mariner din lammekølle på mange måder – rør fx lidt garam masala-krydderi sammen med timian, hvidløg, citron og olivenolie, og smør det på lammekøllen, det smager også rigtig godt.

Hvis du har tid, er det en god idé at marinere kødet flere timer før, det skal steges. Det gør, at marinaden trænger godt ind i kødet og giver god smag.

Opskriften er udviklet af