Indisk Suppe & Blomkåls Samosas (Vita Damsø)

Dejlig ret med en gylden og krydret suppe der aktiverer fordøjelsen. 3 portioner som hovedret eller 6-7 portioner som forret.

Sådan gør du

  • 1 Olien varmes op i en gryde, hvorefter asafoetida, kommen og den findelte blomkål tilsættes og svitses under konstant omrøring i 4-5 minutter.
  • 2 Herefter tilsættes alle øvrige ingredienser og retten simrer videre til alt er varmet igennem og blandet – ca. 5-7 minutter.
  • 3 Sluk og lad afkøle lidt.
  • 4 Nu foldes filodejen ud i hele plader, som klippes over i ½ plader på den brede led.
  • 5 Hver enkelt ½ plade foldes sammen på langs, hvorefter 1-1½ spsk blomkålsfyld lægges i den ene ende af det dobbelte lag filodej og foldes skråt sammen fra side til side, så der formes en trekantet samosa.
  • 6 Der bliver 15-16 styk, som steges gyldne på en pande ved svag til middel varme i ca. 10 minutter.
  • 7 Vendes et par gange undervejs.
  • 8 Blomkål og mandler giver disse samosas en fyldig og rund smag.
  • 9

    Indisk suppe

    Linserne skylles grundigt i både varmt og koldt vand inden de bringes i kog i bouillonen.
  • 10 Mens de koger op, rives kartoffel og æble, som tilsættes og koger med i ca. 25 minutter.
  • 11 Imens tilberedes løgblandingen; løget hakkes og svitses i lidt olivenolie, hvorefter alle krydderierne tilsættes og svitses med indtil duftstofferne udvikles.
  • 12 Nu tilsættes kokosmælken, ingefærsaft og citronsaft, og hele løgblandingen simrer et par minutter.
  • 13 Når linserne er færdige, røres løgblandingen i linsegryden, og suppen kan evt. blendes delvist med en stavblender.
  • {{recipeDoneText}} Indisk Suppe & Blomkåls Samosas (Vita Damsø)

Tip

Opskriften er venligst stillet til rådighed for Dansk Vegetarforening af Vita Damsø (http://fair-food.dk/)

Opskriften er udviklet af