Indisk mørbradbøf med auberginesalsa

Til 2 voksne og 2 børn

Energiinformation

  • Energi 590 Kj
  • Fedt 27 %
  • Kulhydrat 49 %
  • Protein 24 %

Sådan gør du

  • 1

    DAG 1

    Skær mørbraden i 6-8 bøffer, og bank dem let flade med håndfladen.
  • 2 Rør en marinade af yoghurt naturel, tomatpuré, hvidløg, chili og garam masala. Lad kødet trække i marinaden, imens grøntsagerne klargøres.  
  • 3 Skær auberginen i 1 cm tykke skiver, drys dem med salt, og lad dem trække ½ time. Skyl saltet af skiverne, og dup dem tørre. Pensl skiverne med 2 spsk olivenolie, og grill dem ca. 3 min. på hver side på en grillpande eller grill.
  • 4 Skær tomaterne i grove tern, og vend dem med mynte, koriander, auberginer, citronsaft, 1 spsk olivenolie og friskkværnet peber.  
  • 5 Tag kødet op af marinaden, og steg det 6-8 min. på hver side på en grillpande eller grill.
  • 6 Servér mørbraden med aubergine-salsa, ris og naanbrød. Steg en ekstra mørbrad og kog en dobbelt portion ris, så der er mad til to dage.
  • 7

    DAG 2

    Skær den grillede mørbrad i strimler, og snit sprøde grøntsager som fx gulerod og fennikel i strimler. 
  • 8 Rør en marinade af lidt olivenolie, citronsaft, finthakket chili og frisk koriander, og vend kød, grønt, marinade og ris sammen. Spis rissalaten sammen med lunt brød og evt. tzatziki.
  • {{recipeDoneText}} Indisk mørbradbøf med auberginesalsa

Opskriften er udviklet af