Undgå at brænde dine brændte mandler på

06. December, 2017

Lad det både knase og dufte af hjemmelavede brændte mandler, der emmer af jul og den skønne hygge, vi ikke kan få nok af i december. Det er ikke så svært - slet ikke hvis du følger den smarte genvej, vi har til dig her



Der er ikke noget som smagen af brændte mandler: De små, knasende bidder, der spreder julestemning i hver eneste celle i din krop. Og så er der duften. Duften der får én til at gå lidt langsommere på gaden forbi boden, og som ofte får sat gang i en indre diskussion: Skal jeg købe 100 eller 200 gram? Men hvorfor ikke lade den liflige duft sprede sig i dit hjem også? Så kan du også helt selv styre, hvor mange gram, der skal produceres i julekøkkenet ... 

Lad mikroovnen gøre arbejdet for dig

Det kræver ikke meget mere end mandler, sukker, vand - og en mikroovn. Mikroovnen hjælper dig på vej, så du minimerer arbejdet, og har mere tid til at knase de lækre mandler i dig. Til denne opskrift skal du bruge 200 g. mandler, to spsk. vand og fem spsk. sukker. 
Inden du går igang med at blande de tre ingredienser - mandler, sukker og vand - sammen, er det vigtigt at sørge for, at skålen du vælger at bruge, kan tåle at blive sneget i mikroovnen. Sukkeret skal karamelisere og det er ikke alle skåle, der kan tåle den høje temperatur dét kræver.

Tænd og rør


Så snart du har dit vigtigste redskab, skålen, på plads, er det bare om at tænde for mikroovnen. Start med at give dine mandler to minutter i mikroovnen. Der er selvfølgelig altid forskel på ovne, og hvordan de varmer, men mon ikke du kender din egen bedst.
Tag derefter skålen ud og rør i mandlerne. Sæt skålen ind i varmen igen og giv den yderligere to minutter. Rør endnu engang i din sukkermasse, der begynder at tage form som karamel. Herefter justerer du på tiden, og giver massen lidt ad gangen i mikroovnen, indtil du synes mandlerne er, som de skal være. Det er vigtigt ikke at give dem for meget varme, da sukker har den egenskab hurtigt at brænde på – og det er helst ikke den slags brændte mandler, vi ønsker at spise i den søde juletid. 
Når dine mandler er, som du ønsker, kan du lægge dem på en bageplade med bagepapir og lade dem køle af, inden du fylder julekagedåsen op med hjemmelavede brændte mandler. 

Husk at bruge grydelapper, når du tager fat i skålen. Sådan en skål med varmt sukker kan give brændmærker på fingrene, og så kan det være svært at spise både mandler og småkager.  

Gør brug af julens krydderier 

Når nu julen er over os, er det om at udnytte alle krydderierne der hører sig til. Du kan med fordel drysse kanel, kardemomme, vanilje, kakao eller lakridspulver i din sukkermasse. Så kan julen altså bare starte!