Snobrød: 5 trin til succes

27. juni, 2017

Sådan får du sommerritualet, der i høj grad handler om hygge og lange lyse nætter, til at ende med noget spiseligt

Vi har sammensat fem trin, så alle – også ildforskrækkede og bålslukkende typer – behersker en smertefri snobrødsproduktion.

1. Start et sikkert bål

Og gør det en time inden, du vil bage snobrød, så gløderne når at tage over efter flammerne. Man må gerne tænde bål i haven, så længe man sørger for god afstand til hække, træer og bygninger. Brug så meget papir, tændvæske og optændingsblokke, det kræver for dig at få flammerne i gang – men hold dig langt fra benzin og diesel.

2. Ælt en smidig snobrødsdej

Ælt vand, gær, mel og salt som i opskriften nederst. Brug en hvedemel af god kvalitet, så den bliver smidig og snildt kan vikles rundt om pinden uden at sprække. Du kan også tilsætte olivenolie eller smagsneutral olie for ekstra kræs og sprødhed.

3. Find de gode pinde

Mens dejen hæver, finder du frem til nogle lige og robuste pinde, der er lange nok til, at både børn og voksne kan bage snobrød i sikker afstand fra bålet. Snit 20 cm af spidsen fri for bark, så der er rent, og dejen ikke hænger fast.

4. Forén snobrødsdej og pind

Smør den snittede spids ind i olie, tril en klump dej til en lang pølse og vikl den tæt rundt om pinden. Rulles det for tykt, bliver skorpen brændt, inden det er bagt færdigt, og omvendt kan det være svært at få af, hvis det er for tyndt.

5. Bag!

Bag brødet over bålets gløder, og vend det jævnligt, så det får en ens gyldenbrun farve over det hele. Hvis du banker på brødet, og der kommer en hul lyd, er det færdigt. Spis med olivenolie og salt, grillede pølser, grillede asparges, hvad du ellers kan finde på eller au naturel – velbekomme!

Kilder: Samvirke

Opskrift på snobrødsdej