Vi kan vel hurtigt blive enige om, at det vigtigste i en fastelavnsbolle er det lækre fyld – og det er derfor altafgørende for smagsoplevelsen, at hverken creme eller remonce flyder ud, men selvfølgelig forbliver i den bløde bolle.
Læs derfor med her, hvor vi giver dig et uundværligt tip til at folde dine fastelavnsboller, så du er sikker på, at hverken creme eller remoncen laver ballade med dig.
Når kalenderen siger fastelavn, betyder det selvfølgelig, at der skal fastelavnsboller i maven. Sådan har det været siden, den kristne faste blev afholdt her i Danmark, hvor traditionen med fastelavnsboller opstod.
Fasten betød, at man skulle holde sig fra kød, mælk, æg, sukker og andre fødevarer. Derfor blev det markeret med fest og velsmagende måltider i rigelige mængder, inden fasten indtraf. Heriblandt små, runde boller med en sødmefyldt smag. De boller, vi i dag kender som fastelavnsboller.
Fastelavnsbollen har med tiden udviklet sig. I dag kan du finde både den af wienerbrød med flødeskum og den gammeldags af slagsen i vinduet hos bageren.
Vores foretrukne fastelavnsbolle er den hjemmelavede af slagsen med blød krumme, cremet fyld og et tykt lag glasur. Og netop sådan en fastelavnsbolle får du opskriften på her:
Klik her: Opskrift på de bedste fastelavnsboller med creme og remonce.
Når du nu har styr på opskriften på de bedste fastelavnsboller, skal du selvfølgelig også have styr på teknikken. Den helt rigtige teknik forhindrer nemlig det lækre fyld i at løbe ud – og så bliver bollen ovenikøbet helt perfekt rund og lige til at sætte tænderne i!
Der er ingen regler, når det kommer til pynt på fastelavnsboller. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
Tilsæt frugtfarve i glasuren og gør fastelavnsbollerne endnu mere festlige og lige til at sætte tænderne i for både "Spidermen" og prinsesser. Lad de små prinsesser og "Spidermen" hjælpe til med at tegne mønstre af det farverige glasur på kagerne.
Drys med krymmel, frysetørret hindbær, spiseligt glitterpulver eller hakkede mandler. Du kan også forme figurer af marcipan og pryde toppen af bollerne med disse. God fornøjelse!
Kilde: GoCook