Smart trick: Sådan folder du dine fastelavnsboller, så remoncen ikke flyder ud

10. februar, 2020

Vi kan vel hurtigt blive enige om, at det vigtigste i en fastelavnsbolle er det lækre fyld – og det er derfor altafgørende for smagsoplevelsen, at hverken creme eller remonce flyder ud, men selvfølgelig forbliver i den bløde bolle. 

Læs derfor med her, hvor vi giver dig et uundværligt tip til at folde dine fastelavnsboller, så du er sikker på, at hverken creme eller remoncen laver ballade med dig.

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have 

Når kalenderen siger fastelavn, betyder det selvfølgelig, at der skal fastelavnsboller i maven. Sådan har det været siden, den kristne faste blev afholdt her i Danmark, hvor traditionen med fastelavnsboller opstod. 

Fasten betød, at man skulle holde sig fra kød, mælk, æg, sukker og andre fødevarer. Derfor blev det markeret med fest og velsmagende måltider i rigelige mængder, inden fasten indtraf. Heriblandt små, runde boller med en sødmefyldt smag. De boller, vi i dag kender som fastelavnsboller. 

Fastelavnsbollen har med tiden udviklet sig. I dag kan du finde både den af wienerbrød med flødeskum og den gammeldags af slagsen i vinduet hos bageren. 

Vores foretrukne fastelavnsbolle er den hjemmelavede af slagsen med blød krumme, cremet fyld og et tykt lag glasur. Og netop sådan en fastelavnsbolle får du opskriften på her:

Klik her: Opskrift på de bedste fastelavnsboller med creme og remonce

Sådan undgår du spild af godt fyld 

Når du nu har styr på opskriften på de bedste fastelavnsboller, skal du selvfølgelig også have styr på teknikken. Den helt rigtige teknik forhindrer nemlig det lækre fyld i at løbe ud – og så bliver bollen ovenikøbet helt perfekt rund og lige til at sætte tænderne i! 

Sådan folder du dine fastelavnsboller 

  1. Fyld og fold dejen
    Når du har skåret din dej ud i mindre firkanter og placeret både remonce og creme i midten af hvert enkelt stykke dej, skal du samle dejen til en fastelavnsbolle. 

  2. Fold de modsatte hjørner sammen
    Tag fat i de to modsatte hjørner af dejen og saml dem sammen om fyldet. Gør det derefter igen med de resterende to hjørner, så du til sidst har en samling af hjørnerne i midten. Klem godt sammen om samlingerne. Brug tommelfingrene til at trykke siderne godt sammen, så du igen får en lille firkant af dej. Se evt. nærmere i filmen her, hvor bagemester Micki nøjagtigt viser, hvordan du folder bedst. 

  3. Fold igen
    Tricket er, at du ikke stopper her. Du skal nemlig folde de nye hjørner sammen igen – på samme måde som før. Du tager altså igen de modsatte hjørner og samler dem sammen på midten. Derefter tager du de sidste to modsatte hjørner og samler sammen på midten.

    Du har nu en lille, rund fastelavnsbolle foran dig. En fastelavnsbolle hvor du er sikker på, at fyldet forbliver som en overraskelse i midten. 

Gør dine fastelavnsboller festlige – og personlige 

Der er ingen regler, når det kommer til pynt på fastelavnsboller. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Tilsæt frugtfarve i glasuren og gør fastelavnsbollerne endnu mere festlige og lige til at sætte tænderne i for både "Spidermen" og prinsesser. Lad de små prinsesser og "Spidermen" hjælpe til med at tegne mønstre af det farverige glasur på kagerne. 

Drys med krymmel, frysetørret hindbær, spiseligt glitterpulver eller hakkede mandler. Du kan også forme figurer af marcipan og pryde toppen af bollerne med disse. God fornøjelse! 

Kilde: GoCook