Fastelavnsboller med creme og remonce

Disse lyse, lækre og luftige fastelavnsboller er blevet gjort ekstra syndige med både kagecreme og remonce. Og så kan de pyntes præcis, som man vil - jeg kan bare godt lide emojis.

Sådan gør du

  • 1

    Fastelavnsboller

    Mælk lunes og gær opløses i mælken. Tilsæt æg og sukker i og rør. 
  • 2 Tilsæt mel, salt, vaniljesukker og kardemomme og ælt til smidig dej. Tilsæt smørret og ælt smørret i dejen til dejen er glat og blank.
  • 3 Lad hæve i 45 minutter før du former dine boller.
  • 4

    Remonce

    Bland alle ingredienserne sammen til en dejlig remonce.
  • 5

    Kagecreme

    Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret. Pisk så æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena sammen. 
  • 6 Kog mælken op til kogepunktet og pisk den i æggemassen. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den koge igennem, mens der piskes til den tykner. 
  • 7 Lad cremen køle af. 
  • 8

    Pynt

    Lav glasur ved at blande flormelis og vand. 
  • 9

    Opbygning

    Slå dejen let ned efter hævning. Rul den ud som et rektangel og skær 12 firkanter ud. 
  • 10 Placer en teske remonce og creme på hver, fold modsatte hjørner ind over og luk sammen. Fold derefter igen de modsatte hjørner sammen og luk til en rund bolle. 
  • 11 Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min. 
  • 12 Pensles med æg og mælk og bages i ovnen i ca. 15 minutter ved 180 grader. Når bollerne er afkølet, pyntes de med marcipan og glasur.
  • {{recipeDoneText}} Fastelavnsboller med creme og remonce

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier