Fastelavnsboller med creme og remonce

Micki Cheng
Disse lyse, lækre og luftige fastelavnsboller er blevet gjort ekstra syndige med både kagecreme og remonce. Og så kan de pyntes præcis, som man vil - jeg kan bare godt lide emojis.

Sådan gør du

  • 1

    Fastelavnsboller

    Mælk lunes og gær opløses i mælken. Tilsæt æg og sukker i og rør. 
  • 2 Tilsæt mel, salt, vaniljesukker og kardemomme og ælt til smidig dej. Tilsæt smørret og ælt smørret i dejen til dejen er glat og blank.
  • 3 Lad hæve i 45 minutter før du former dine boller.
  • 4

    Remonce

    Bland alle ingredienserne sammen til en dejlig remonce.
  • 5

    Kagecreme

    Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret. Pisk så æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena sammen. 
  • 6 Kog mælken op til kogepunktet og pisk den i æggemassen. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den koge igennem, mens der piskes til den tykner. 
  • 7 Lad cremen køle af. 
  • 8

    Pynt

    Lav glasur ved at blande flormelis og vand. 
  • 9

    Opbygning

    Slå dejen let ned efter hævning. Rul den ud som et rektangel og skær 12 firkanter ud. 
  • 10 Placer en teske remonce og creme på hver, fold modsatte hjørner ind over og luk sammen. Fold derefter igen de modsatte hjørner sammen og luk til en rund bolle. 
  • 11 Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min. 
  • 12 Pensles med æg og mælk og bages i ovnen i ca. 15 minutter ved 180 grader. Når bollerne er afkølet, pyntes de med marcipan og glasur.
  • {{recipeDoneText}} Fastelavnsboller med creme og remonce

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier