Smart tip til julebagningen: Sådan tempererer du dit smør hurtigere

27. oktober, 2021

Du kender det helt sikkert. Du skal bage lækre julesmåkager, hvori du skal tilsætte blødt smør, men smørret er ikke i nærheden af at være blødt. Og så er det altså ikke smørret, der gør'et. 

Vi kender det. Og vi synes, det er irriterende, når alt vi har lyst til, er lækre småkager at knase i. Vi på Coop Opskrifter har derfor været en tur i køkkenet, hvor vi har afprøvet forskellige metoder til at temperere og blødgøre smørret hurtigere. Og vi har fundet en favorit, som vi selvfølgelig deler med dig. 

En simpel og lige-til metode

Metode er så simpel, at man næsten er fristet til at sige til sig selv, hvorfor man ikke har gjort det før - men man kan jo altid være bagklog, så lad os bare gøre dig klogere nu. 

Alt du skal bruge er kogende vand, en tallerken og et glas. Det er altså tre redskaber, du meget sandsynligt allerede har i dit køkkenarsenal. 

Sådan gør du

  • Fyld et glas med kogende vand. Lad det kogende vand være i glasset i ca. 30 sekunder. Hæld derefter vandet ud af glasset. Vandet skal faktisk bare sørge for at varme glasset. 
  • Ta' en tallerken fra skabet. Sæt tallerkenen på køkkenebordet. 
  • Ta' nu også dit smør. Placér den mængde smør du skal bruge på tallerkenen - gerne oprejst, så det er et aflangt stykke smør, der står på tallerkenen. 
  • Sæt dit varme glas over smørret - og det er nu, det magiske sker. Dit smør bliver dejligt blødt. 
  • Lad glasset stå over smørret i ca. 30 sekunder.
  • Dit smør er nu tempereret og klar til bagværk!

Hvilke opskrifter skal du gi' dig i kast med? 

Når nu smørret er klar til at gøre sin ting, mangler du bare opskriften. Og den finder du med garanti blandt vores lækre opskrifter nedenfor. 

Kilder: Thekitchn