Sådan bruger du HELE græskarret

17. juli, 2017

Hvis du kender genvejene i det orange skattekammer, får du endnu mere saft og kraft for pengene og mindre madspild

Supper, simreretter, som puré, i ovnen og i mos – det gælder om at udnytte græskarrets mange muligheder, når sæsonen er over os. Hvis du får hele græskarret i spil, er der endnu mere sundhed og smag for pengene.

Både nemmere og sundere at bruge skallen

Nogle gange kan græskarrets skal være så hård og sej, at den ikke egner sig i madretter. Men har du fået fat i et økologisk hokkaido- eller butternutgræskar med tynd skal, giver det både ekstra drøn på farve, vitaminer og nemhed at fyre hele molevitten ned i suppegryden eller i ovnen. Bare husk at skylle skallen godt, inden du skærer græskarret ud.

Rist dine egne græskarkerner

Inde i midten gemmer sig en guldgrube af smag, men kernerne er desværre meget hårde og umulige at tygge. De græskarkerner man kan købe i poser, stammer fra en særlig græskarsort, som er avlet til at give blødere kerner. Men hvis du gør dine egne kerner rene, koger dem i en halv times tid, og derefter rister dem i ovnen eller på panden med olie og salt, er de ren luksus ovenpå suppen eller i salaten.