Så meget champagne drikker vi danskere

13. december, 2017

Lad propperne springe og læs med her hvor vi afslører danskernes forbrug af bobler i glasset.

Det bobler i blodet, og humøret sprudler, når der skåles og nydes. Ja, det er champagnen, vi snakker om. Vi forbinder ofte champagne med langstilkede, smukke glas, som vi fylder til festlige lejligheder. Men det er ikke alle i Danmark, der lige flittigt fylder champagneglasset, afslører en undersøgelse foretaget af Coop Analyse. 

Hvis du spørger en Københavner

... så skal der champagneflasker på køl. En undersøgelse foretaget af Coop Analyse viser, at Københavnerne nyder dobbelt så mange bobler som landsgennemsnittet. Nordjyderne derimod holder tilbage med glassene, og drikker halvt så lidt champagne som landsgennemsnittet.

Højtuddannede champagnenydere 

Indtaget af champagne stiger i takt med niveauet af uddannelse. Det viser sig, at forbruget af champagne er størst hos de højtuddannede, der lader propperne springe dobbelt så meget som de lavtuddannede danskere. Og så er det i højere grad kvinderne, der hæver champagneglasset, viser undersøgelsen fra Coop Analyse. 

Intet nytår uden bobler

Nytårsaften rimer på champagne. I hvert fald hvis man ser på danskernes forbrug af de festlige flasker, der stiger markant i forbindelse med fejringen af årsskiftet, hvor vi i den grad skruer op for champagnegaloppen. Forbruget stiger dog også, når vi nærmer os de varmere måneder – skål i sommer, sol og champagne! Kilde: Coop Analyse