Italienerens bedste tips til spaghetti carbonara

17. juli, 2017

Mange af vores fordanskede bud på den romerske yndling ville ryge galt i halsen på en italiener. Vi fortæller dig, hvilke dødssynder du ikke må begå som carbonara-kok

’Carbone’ er italiensk for kul, og retten tjente oprindeligt som enkel og mættende kost til italienske trækulsarbejdere. Men trods enkelheden er rettesnoren stram. Her er de fælder, du ifølge godfather af italiensk gastronomi Antonio Carluccio ikke må ryge i.

Flødeforbud: Saucen består kun af æg, ost og peber

Hvor fristende det end er, forbyder Antonio dig at komme fløde i carbonara-saucen. Den skal udelukkende bestå af letpiskede æg, friskrevet parmesan eller lagret pecorino og friskkværnet peber. Salt er ikke nødvendigt, hvis du har saltet pastavandet i forholdet ti gram salt per liter vand.

Pak de danske baconskiver væk

Troede du også, at der skal bacon i carbonara? Så er du vist ikke den eneste. Men i en ret så enkel er det altafgørende, at ingredienserne har den helt autentiske smag. Antonio Carluccio sværger til guanciale, som er saltet og krydret svinekæbe, der er meget mørt og smagfuldt. Alternativt kan man bruge panchetta, som er saltet og krydret svinebryst.

Scrambled eggs er bedst til morgenmad

Når spaghettien er kogt al dente, hælder du den over i panden med guanciale, som du har skåret i tern og stegt i olivenolie. Nu skal saucen i, og der opstår en liflig treenighed af spaghettien med et let bid, den kraftige smag fra kødet og følelsen af ... små klumper røræg?! Nej, de hører altså ikke hjemme i denne ret. Husk derfor at lade pastaen køle lidt af, inden du hælder saucen i, så æggene ikke bliver tilberedt, og pastaen i stedet bliver dækket af en lind og cremet sauce.

Kilde: Antonio Carluccio