Weekendbrunch
I weekenden er der tid til at hygge, sove lidt længere og samle familien både om madlavning og en lidt længere morgenmad.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Brasede kartofler med stegte tomater:

    Mål alle ingredienser af.
  • 2 Vask kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.
  • 3 Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden.
  • 4 Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre.
  • 5 Hæld kogevandet fra kartoflerne, og lad dem køle helt af.
  • 6 Skær de kogte kartofler i skiver.
  • 7 Skyl tomaterne og skær dem i skiver
  • 8 Kom smørret på en slip-let pande, og smelt det.
  • 9 Kom kartoflerne på panden.
  • 10 Steg dem i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne.
  • 11 Fordel kartoflerne på 4 tallerkener.
  • 12 Kom tomaterne på en tør slip-let pande, altså uden smør eller olie.
  • 13 Steg dem på begge sider.
  • 14 Kom salt og peber på tomaterne.
  • 15 Læg tomaterne på tallerkenerne ved siden af de brasede kartofler.
  • 16

    Røræg:

    Mål alle ingredienser af.
  • 17 Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen.
  • 18 Kom mælk, salt og peber i skålen. Pisk godt.
  • 19 Kom smørret på en pande og smelt det. Skru ned for varmen.
  • 20 Hæld æggemassen på panden.
  • 21 Rør forsigtig med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.
  • 22

    Gulerodsstænger og æblebåde:

    Mål alle ingredienser af.
  • 23 Vask og skræl gulerødderne.
  • 24 Skær gulerødderne i stænger.
  • 25 Skyl æblet og skær kernehuset ud.
  • 26 Skær æblet i både.
  • 27 Læg gulerodstængerne og æblebådene på et lille fad.
  • 28

    Ristet rugbrød med ost:

    Mål alle ingredienser af.
  • 29 Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, indtil de er sprøde.
  • 30 Læg en skive ost på hver skive brød.
  • 31

    Citrusjuice/Appelsin-grapefrugtjuice:

    Mål alle ingredienserne af.
  • 32 Skær appelsiner og grapefrugter over, og pres dem på en citronpresser.
  • 33 Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet.
  • 34 Lav te og/eller kaffe
  • {{recipeDoneText}} Weekendbrunch

Tip

Vælg frugt i sæson, fx rabarberkompot om foråret, hindbær, jordbær, ribs eller agurk om sommeren eller blommer, gulerod eller pærer om efteråret.

Opskriften er udviklet af