Vintersuppe med oksespidsbryst og urter

Sådan gør du

  • 1 Kødet sættes over i en gryde med kold vand, der dækker kødet.
  • 2 Tilsæt laurbærblad og timian.
  • 3 Bring det til kogepunktet og afskum suppen efter ca. 10 min.
  • 4 Kog kødet i 2 timer ved middel varme under låg og afskum jævnligt under kogningen.
  • 5 Skræl imens gulerødder og selleri, og skær dem i grove stykker.
  • 6 Rens porren godt og skær den i ringe.
  • 7 Tilsæt gulerødder, selleri og porre i gryden med kødet og kog yderligere i 30 min., indtil urterne og kødet er mørt.
  • 8 Kødet tages op og skæres i mindre skiver.
  • 9 Laurbærbladet og timianen kasseres og suppen krydres med persille, peberrod, salt og peber.
  • 10 Anret suppen med urterne og skiver af kødet og servér med brød eller kogte kartofle
  • {{recipeDoneText}} Vintersuppe med oksespidsbryst og urter

Tip

Hvis der er kød tilovers, smager skiver af koldt kogt oksespidsbryst skønt i fx en rugbrødssandwich med sprødt grønt, æbler skåret i mindre stykker og basilikumblade.

Opskriften er udviklet af