Til 2 voksne og 2 børn

Energiinformation

  • Energi 330 Kj
  • Fedt 26 %
  • Kulhydrat 63 %
  • Protein 11 %

Sådan gør du

  • 1

    Tænd ovnen på 200°. Skær pastinakker, gulerødder og rødbeder i skiver på ½ cm, læg dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med salt, olivenolie og chili. Bag rodfrugterne i ovnen i 25 min. til de er møre. Afkøl dem en smule.

     

  • 2

    Rist pinjekernerne på en tør pande ved middel varme, til de bliver gyldne – og pas på, at de ikke brænder på.

  • 3

    Pluk hjertesalaten i blade, og kom dem i en salatskål sammen med de lune rodfrugter. Vend salat og rodfrugter med de ristede pinjekerner, lidt revet citronskal, balsamico og persille.

     

  • 4

    Servér vintersalaten som et vegetarisk indslag i ugens madplan, sammen med andre grøntsager og groft brød. Salaten er også velegnet som tilbehør til et stykke stegt oksekød.

  • {{recipeDoneText}} Vintersalat med rodfrugter

Tip

Du kan erstatte de blandede rodfrugter med små kartofler med skræl, som bages møre og vendes med salatens øvrige ingredienser – udskift evt. balsamico med citronsaft for farvens skyld. Kartoffelsalaten er et friskt og sundt tilbehør til fx frikadeller eller lammekoteletter.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier