Vildtsteak med blomkålspuré, søde oliven og balsamicosauce

Fremover vil jeg servere puré på samme afslappede måde som Marcus Emil Skjoldager fra Den Gule Cottage. Nonchalant smurt ud på tallerkenen med en dejskraber.

Sådan gør du

  • 1 Del ca. 1/4 af blomkålen i små fine buketter, læg dem i en skål og krydr let med groft salt. Resten af blomkålen skæres i grove stykker – også det af stokken, der er tilbage. Varm 1/2 dl sukker i en gryde, til det er mørk karamel. Kom de grove blomkålsstykker i gryden. Hæld mælken på og derefter vand, så det dækker. Lad simre under låg i ca. 20 minutter. Tag blomkålen op og blend til puré, tilsæt evt. lidt af kogelagen. Smag pureen til med salt, lidt smør og lidt trøffelolie, ca. 2 tsk. Hæld væden fra de saltede blomkålsbuketter. Hak salatløget, og bland det med blomkål, søde oliven (se nedenfor), hakket estragon og ristede mandler. Vend salaten med lidt god jomfruolivenolie, og smag til med citronsaft. Steg kødet ca. 3 min. på hver side ved høj varme. Det er en god idé at lade kødet hvile i ca. 2 min. inden servering. Servér kødet med blomkålssalat og puré, og dryp balsamico rundt på tallerkenen.Søde Oliven: Skyl ca. 250 g sorte oliven rene for eventuelle krydderier, og udsten dem. Kog i 2 dl vand med 50 g sukker, til vandet er væk. Læg oliven på bageplade med bagepapir, og bag ved 130 grader i en time. Steaks Af springbuk Springbuk er en antilopeart, som lever i Sydafrika. Magert, mørt og meget smagfuldt kød. Kilde: Krydderiet 4, 2004
  • {{recipeDoneText}} Vildtsteak med blomkålspuré, søde oliven og balsamicosauce

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier