Vegetarburger

Meyers Vegetarburger fik en andenplads ved Friday Night Burger Battle under Copenhagen Cooking & Food Festival 2016. Vores kokke valgte at gå imod strømmen, og deltog med en vegetarburger for at vise, at den kan være sprængfuld af smag, selvom der ikke er kød i midten. De valgte tebollen fra Meyers Bageri som top og bund, da den er blød og sødmefuld, og nok minder væsentlig mere om en brioche-bolle end en traditionel tebolle.

Sådan gør du

  • 1

    Flækærtebøffer

    Kog perlebyg og flækærter møre efter posernes anvisninger og si vandet fra.
  • 2 Sautér champignon på en tør pande i nogle minutter. Tilsæt olie, finthakket hvidløg, løg og chili og steg til det bliver let gyldent.  
  • 3 Blend samtlige ingredienser til flækærtebøffen på en køkkenmaskine eller en blender og form til 4 lige store bøffer. Vend dem i et sammenpisket æg og pankomel så det dækker bøffen fuldstændig.  
  • 4 Steg flækærtebøfferne på begge sider i lidt olie og smør til de får farve og bliver gennemvarme.  
  • 5 Imens flækærtebøfferne steger færdig, tilberedes squash i passende aflange skiver på en anden pande (evt. en grillpande) indtil de er møre, men stadig har bid og struktur. Smag til med salt og peber.
  • 6 Så snart både flækærtebøffer og squash er parat, flækkes tebollerne og ristes på alle sider (enten i en brødrister, eller endnu bedre, på en varm pande med lidt smør).  
  • 7

    Servering

    På den varme underbolle fordeles en skefuld karljohan-mayo, et par blade sprød hovedsalat, den panerede flækærtebøf, ringe af rødløg, grillet squash, drueagurker i skiver og hakket kruspersille. Smør en generøs skefuld persillepesto på overbollen og afslut burgeren.
  • {{recipeDoneText}} Vegetarburger

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier