Varme pekannøddevafler

Sådan gør du

  • 1 Kog sukker og citronsaft over svag varme, indtil væsken er tyk som sirup og svagt gylden.
  • 2 Tilsæt ferskenskiverne og rør forsigtigt, indtil alle frugterne er dækket med sirup.
  • 3 Kom smør i, rør godt rundt og tilsæt bourbon. Stil det til side.
  • 4 Rist pekannødderne på en tør pande 3-4 min. og kom dem i en foodprocessor eller blender.
  • 5 Knus dem til en fint pulver.
  • 6 Bland det med mel, bagepulver, kanel, muskat, nellike og salt i en skål.
  • 7 Pisk æg, kærnemælk, farin og smeltet smør i en anden skål.
  • 8 Bland indholdet af de to skåle og rør dejen jævn. Varm vaffeljernet godt igennem.
  • 9 Pensl det med lidt smeltet fedtstof.
  • 10 Hæld knap 1 dl dej midt på jernet.
  • 11 Luk det sammen og bag vaflerne ca. 2 min. til de er gyldne.
  • 12 Pisk fløden med sukker og vanillesukker.
  • 13

    Anretning

    Anret vaflerne på en tallerken, kom lidt karamelliseret fersken over og en klat vanilleflødeskum i midten.
  • {{recipeDoneText}} Varme pekannøddevafler

Opskriften er udviklet af