Varm Hyldeblomst og æblegløgg

Sådan gør du

  • 1

    Varm hyldeblomstsaft:

    Hæld hyldeblomstsaft og vand i en gryde, og bring det til kogepunktet.
  • 2 Tag gryden af varmen, og tilsæt citronskiver, ingefærskiver og rørsukker.
  • 3 Lad den varme hyldeblomstdrik trække 5 min. inden den hældes i varmefaste glas.
  • 4 Smag evt. til med lidt mere rørsukker, og servér med det samme.
  • 5

    Æblegløgg med kanel:

    Kom æblejuice i en gryde sammen med hel kanel, vaniljestang og rørsukker, og bring det til kogepunktet.
  • 6 Tilsæt hvidvin, og lad det varme hurtigt igennem.
  • 7 Tilsæt også calvados, tag gryden af varmen, og hold gløggen varm under låg.
  • 8 Skær æblet i små tern.
  • 9 Hæld lidt kogende vand over mandlerne, lad dem stå nogle min. og smut så skindet af.
  • 10 Kom æbler, mandler og rosiner i gryden, og lad gløggen trække i ca. 5 min.
  • 11 Tilsmag evt. din gløgg med lidt ekstra calvados og sukker, hæld den i varmefaste glas, og servér.
  • {{recipeDoneText}} Varm Hyldeblomst og æblegløgg

Tip

Du kan lave skønne varme drikke af al slags saft. Både hyldebærsaft og solbærsaft smager dejligt krydret med citron og ingefær – brug samme opskrift som til varm hyldeblomstsaft. Æblegløgg kan naturligvis også laves i en børnevenlig, alkoholfri version på ren æblejuice, og bryder du dig ikke om rosiner, kan du bruge tørrede tranebær.

Opskriften er udviklet af