Vaniljeis med hjemmebagt marengs og jordbærsauce

Vi vender Irmas gode müsli med frugt og nødder i marengsmassen og krydrer jordbærsaucen med æble og hindbæreddike.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 125 grader.  
  • 2 Kom æggehvider og sukker i en metal- eller glasskål, og pisk massen sammen. Kom hvidvinseddiken heri, og pisk til helt stift skum.
  • 3 Vend müsli heri.
  • 4 Tag nu marengsmassen op med en ske, og fordel i 12 runde klatter på bageplader med bagepapir.  
  • 5 Bag marengsen i ca. 45 minutter, indtil de er lette og tørre.  
  • 6 Kom jordbær, sukker og æble- og hindbæreddike i en blender, og blend sammen til en sauce. Saucen må godt være let syrlig, så smag eventuelt til med lidt mere eddike.  
  • 7 Server vaniljeis i kugler med brækkede marengsstykker og jordbærsauce. Pynt med friske jordbær i skiver.
  • {{recipeDoneText}} Vaniljeis med hjemmebagt marengs og jordbærsauce

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier