Vanilje-yoghurtis

Sådan gør du

  • 1 Varm mælken over svag varme i en lille kasserolle.
  • 2 Flæk vaniljestangen og kom den i mælken. Tag mælken fra varmen og lad den stå, indtil den har stuetemperatur, ca. 15 min.
  • 3 Tag vaniljestangen op, skrab kornene af og rør dem i mælken.
  • 4 Rør yoghurt, æggehvider og sukker i mælken. Hæld isen i en metalskål eller en metal-isform og sæt ismassen i fryseren.
  • 5 Når der er dannet iskrystaller efter 15-20 min., skrabes den frosne is af skålens sider, og isen røres godt igennem.
  • 6 Gentag denne proces to eller tre gange, indtil isen er helt frossen.
  • 7 Lad den stå yderligere i 15 min.
  • {{recipeDoneText}} Vanilje-yoghurtis

Tip

Der er efterhånden kommet mange ismaskiner på markedet. Det tager 30-45 min. at fryse isen i en elektrisk ismaskine.

Opskriften er udviklet af