Vanilje-cupcakes med skum på toppen

Vanilje-cupcakes med skum på toppen

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Tænd ovnen på 180 gr.
  • 2 I en skål piskes smør og sukker hvidt og luftigt.
  • 3 Tilsæt et æg ad gangen og herefter resten af ingredienserne.
  • 4 Pisk til dejen bliver ensartet.
  • 5 Fordel dejen i papirsforme og bag dem midt i ovnen ved 180 g i ca. 20 min.
  • 6 Tag kagerne ud og lad dem afkøle helt inden de pyntes.
  • 7

    Frosting:

    Bland sukker og vand i en lille gryde.
  • 8 Rør over varme indtil sukkeret er helt opløst – det må endelig ikke koge.
  • 9 Når sukkeret er opløst skru da op for varmen og kog sukkervandet uden låg i ca. 5 minutter – her må du ikke røre i blandingen.
  • 10 Sukkervandet skal danne en tyk, men ikke farvet, sirup.
  • 11 Fjern gryden fra varmen og lad bobler lægge sig.
  • 12 Pisk æggehviderne i en lille skål med en elektrisk håndmixer indtil de former bløde skumtoppe.
  • 13 Tilsæt den varme sirup til æggehviderne, i en tynd stråle mens der piskes godt.
  • 14 Skru herefter op for hastigheden og pisk ca. 10 minutter eller indtil blandingen er tyk.
  • 15 Pynt evt. med farvet sukkerkrymmel.
  • Så er det spisetid! Vanilje-cupcakes med skum på toppen

Tip

Man kan med fordel bruge en aluminiums-muffinform (med 12 huller) så holder kagerne formen og flyder ikke ud under bagningen.

Opskriften er udviklet af