Energiinformation

  • Protein 7.3 g.
  • Kulhydrater 55.5 g.
  • Fedt 34.2 g.
  • Energifor./ pers 551 kcal
  • Fedtenergi 55 %

Sådan gør du

  • 1 Bland mel og flormelis i en skål og kom tern af smør i, smuldr til dejen hænger sammen, hvor æggeblommen og vand tilføjes undervejs. Bedst er det at bruge en foodprocessor. Kør det hele til det er en samlet dej. 
  • 2 Kom dejen i en skål med film over og stil den på køl i et par timer. 
  • 3 Kom smør og chokolade i en gryde, lad det smelte nænsomt. 
  • 4 Kom honning, sirup, brunt sukker, mascarpone, kanel og kaffe i. Lad det simre, på laveste blus, i 10 minutter. 
  • 5 Vend valnøddekernerne i. Og tag gryden af blusset. 
  • 6 Tænd ovnen på 190 grader. 
  • 7 Rul dejen ud og beklæd en tærteform (25 cm i diameter) med dejen. Tryk den op ad kanten med en gaffel og prik den i bunden. 
  • 8 Bag tærteformen i 8 minutter ved 190 grader. 
  • 9 Tag bunden ud og kom fyldet i og stil tærten tilbage i ovnen ved de 190 grader i yderligere 25 minutter. 
  • 10 Lad kagen afkøle og skær den ud i stykker.
  • {{recipeDoneText}} Valnøddetærte

Tip

Kagen kan serveres som den er (en valnøddetærte svarende til den amerikanske pecan pie, som de spiser til Thanksgiving). Man kan også spise den med en skefuld flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis. Den er utrolig lækker og kan holde sig på køl og egner sig fint til frysning, den er lige klar til at spise efter kort optøning.

Opskriften er udviklet af