Valnøddehveder med mørkt øl

Den mørke øl gør smagen en smule kraftigere i disse hveder sammenlignet med normale, lyse hveder. Dejen er dog ligeså dejlig blød, som du er vant til. 

Sådan gør du

  • 1 Rør 20g gær ud i 1 hvidtøl(33cl).
  • 2 Tilsæt 50g brun farin og 225g hvedemel.
  • 3 Rør indtil det hele er godt blandet.
  • 4 Hak 40g valnødder groft og drys dem i dejen sammen med 1 tsk fint salt og ekstra 225g hvedemel.
  • 5 Ælt dejen i ca.5min og sæt dejen til hævning tildækket, på et lunt sted i 1 time.
  • 6 Form dejen til 8-10 boller og fordel dem i en bradepande med cirka 2cm mellem hver.
  • 7 Lad dem efterhæve i ca.30min.
  • 8 Bag hvederne ved 200grader i ca.20minutter gyldne.
  • {{recipeDoneText}} Valnøddehveder med mørkt øl

Opskriften er udviklet af