Energiinformation

  • Protein 13.8 g.
  • Kulhydrater 58.7 g.
  • Fedt 26 g.
  • Energifor./ pers 514 kcal
  • Fedtenergi 45 %

Sådan gør du

  • 1 Del vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud og kom dem i en skål med æg og sukker. Pisk det til hvidt og skummende. 
  • 2 Kom salt, kærnemælk, mel og bagepulver i, pisk let. 
  • 3 Riv skallen fra appelsinen på et meget fint rivejern, så du har det orange, du skal ikke rive så dybt, at du får det hvide med, det er bittert. Rør appelsinskallen i vaffeldejen. 
  • 4 Smelt smørret ved meget lav varme og hæld det i dejen, rør den fin og blank. 
  • 5 Varm vaffeljernet op, hvis det er elektrisk eller sæt pandevaffeljernet på komfuret. 
  • 6 Fyld vaffelformationerne ud og steg vaflerne i smør. 
  • 7

    Anretning

    Anret vaflerne med bær og cremefraiche eller banan i skiver og sirup.
  • {{recipeDoneText}} Vafler

Tip

Man kan bruge 50 g rapsolie og 50 g smør i stedet for 100 g smør, men smør til stegning, det giver de perfekte vafler. Man kan enten spise vaflerne med bær og cremefraiche eller med bananer i skiver og sirup.

Opskriften er udviklet af