Urtekrydret flæskesteg

Sådan gør du

  • 1 Rids sværen, hvis den ikke allerede er ridset.
  • 2 Skær den af stegen fra den ene side, men kun så langt, at den hænger fast i den anden side.
  • 3

    Krydderurteblanding;

    Rør krydderurteblandingen sammen og smør den på stegens fedtside.
  • 4

    Steg:

    Læg sværen på plads og stik et par kødnåle i siden, så den ikke glider.
  • 5 Krydr stegen med salt og peber og gnid sværen godt med salt.
  • 6 Læg stegen i en lille bradepande, støt den med lidt sammenkrøllet alufolie, så den ligger lige.
  • 7 Hæld vand ved.
  • 8 Tilsæt et par delte løg og krydderurter.
  • 9 Sæt stegen midt i en kold ovn og steg den ca. 1,5 time ved 200 grader, til et kødtermometer viser 55 grader.
  • 10 Tag stegen ud og hæld skyen gennem en sigte i en lille gryde.
  • 11 Efterbrun stegen ved 225-250 grader, til sværen er sprød og kødets centrumtemperatur er 65 grader.
  • 12 Skum skyen for fedt, kog den op, jævn og smag den til med salt og peber.
  • 13

    Servering:

    Servér med brød og kartofler.
  • {{recipeDoneText}} Urtekrydret flæskesteg

Opskriften er udviklet af