Tyndstegsfilet med pebersauce

Når vi siger pebersauce, så mener vi pebersauce. En af dem, der giver varmen.

Sådan gør du

  • 1

    Sæt varmluftsovnen på 150 grader.

    Drys kødet med salt og godt med peber og brun det på en pande i 25 g smør. Tag op og læg på en bradepande. Sæt stegetermometeret i og lad kødet stege i ovnen indtil centrumtemperaturen er 57-62°, afhængig af hvor rødt, du vil have det. Det tager højst en time.

    Vask kartoflerne og vend dem i olie. Sæt kartoflerne ind under stegen. Når stegen er færdig kan du sætte ovnen på grill og lade kartoflerne få lidt mere farve.

    Skær løgene i bladtynde skiver. Kom dem i en skål sammen med eddike og salt og vend godt sammen. Lad stå i 30 minutter. Skyl løgene i koldt vand. Afdryp og vend med olivenolie og urter. Sauce: Smelt 50 g smør på panden og rør melet i. Pisk vandet i lidt efter lidt. Lad saucen simre i 5 min. under omrøring. Smag den til med sennep, portvin, engelsk sauce, sukker og salt.

    Skær stegen i skiver og server med sauce, kartofler og løgsalat. 

  • {{recipeDoneText}} Tyndstegsfilet med pebersauce

Opskriften er udviklet af