Tykstegsbøffer med sauce Nicoise og linser

Sådan gør du

  • 1 Bøfferne: soigner kødet, tryk dem let og lad dem stå ude i 30 minutter inden de skal steges.
  • 2 Vend steakene hurtig på en meget varm pande, så overfladen lukkes.
  • 3 Tag dem derefter af og tilsæt lidt olie til panden.
  • 4 Steg steakene 4-5 minutter på hver side, krydr dem med salt og peber.
  • 5 Lad steakene hvile ca. 7-10 minutter inden servering
  • 6 Linser: kom linserne sammen med grøntsagerne, som er skrællet og skåret i tern, hønsefonden og lidt salt i en gryde.
  • 7 Linserne koger langsomt til de er møre, men stadig sprøde.
  • 8 Hvis linserne ikke har absorberet al væsken tages grøntsagerne op sammen med linserne.
  • 9 Kogelagen koges ind til linserne har absorberet al væsken.
  • 10 Herefter monteres de med smør og smages til med fl agesalt og peber.
  • 11 Sauce ”Nicoise”: hak persillen og hvidløg fint og bland med finthakket skalotteløg, hakket olivenkød samt citronsaft.
  • 12 Olivenolien tilsættes.
  • 13 Smages til med flagesalt og peber.
  • 14 Dæk bunden af de varme tallerkener med sauce ”Nicoise” og læg bøffen ovenpå.
  • 15 Linserne varmes og placeres ved siden af bøffen.
  • 16 Serveres med en god stegt kartoffel.
  • {{recipeDoneText}} Tykstegsbøffer med sauce Nicoise og linser

Opskriften er udviklet af