Sådan gør du

  • 1 Læg husblas i koldt vand.
  • 2 Rør tun og æggeblommer sammen og tilsæt ymer og citronsaft- og skal.
  • 3 Hak bladselleri og løg fint og tilsæt det.
  • 4 Varm en smule vand op i en gryde og sæt en skål ned i gryden når vandet er på kogepunktet.
  • 5 Tag husblasen op og vrid den let for vand.
  • 6 Derefter lægges den i skålen og smeltes over vandbad.
  • 7

    Tag skålen op af gryden og lad husblasen køle let ca. 2 min.

  • 8 Imens piskes piskefløden til let skum og i en anden skål piskes hviderne helt stive.
  • 9 Tilsæt et par skefulde af tunmassen til husblasen, rør godt rundt og hæld derefter blanding tilbage i tunmassen under omrøring.
  • 10 Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • 11 Vend flødeskum og til sidst de stiftpiskede æggehvider i moussen.
  • 12

    På køl

    Hæld tunmoussen i en form (ca. 1 liter) og lad den ”sætte sig” i køleskabet i min. 5 timer og gerne til næste dag.
  • 13 Serveres med salat og godt brød.
  • 14

    Dressing

    Rør ymer, mayonnaise, cremefraiche og citronsaft sammen.
  • 15 Hak løg og dild fint og tilsæt.
  • 16 Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • {{recipeDoneText}} Tunmousse

Opskriften er udviklet af