Tun stegt i krydderurter

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 250 grader
  • 2 Smør peberfrugterne ind i olie, og læg dem i en bradepande med bagepapir.
  • 3 Skær tomaterne i kvarte, og læg dem med den runde side nedad i bradepanden ved siden af peberfrugterne.
  • 4 Dryp tomaterne med olie.
  • 5 Bag peberfrugter og tomater i ca. 20 min. Vend peberfrugterne hvert 5. min., så de bliver bagt på alle sider.
  • 6 Kog perlebyg i rigeligt vand med salt i det antal in., som er angivet på pakken. Hæld de færdige perlebyg op i en sigte, og lad dem dryppe af.
  • 7 Tag peberfrugter og tomater ud af ovnen. Træk skindet af peberfrugterne, så snart de er kølet af. Fjerne stilk og kerner, og skær peberfrugterne i brede strimler.
  • 8 Vend perlebyggene forsigtigt med 1 spsk olie, vineddike, peberfrugter, tomater og artiskokhjerter i kvarte. Smag til med salt og peber.
  • 9 Hak purløg og persille meget fint, og bland det på en tallerken sammen med 1/4 tsk salt.
  • 10 Vend alle siderne af tunbøfferne i krydderurterne.
  • 11 Varm olien op til jævn varme, og steg tunen 3 min. på hver side. Skru ned for varmen, hvis krydderurterne begynder at blive brune.
  • 12 Skær tunbøfferne ud i skiver på skrå, og anret dem på tallerkener.
  • 13 Stød peberkornene groft i en morter eller med bagsiden af en kniv på skærebrættet.
  • 14 Bland citronsaft og olivenolie, og hæld over tunen
  • 15 Drys med peber, citronskal og salt, og servér med godt brød.
  • {{recipeDoneText}} Tun stegt i krydderurter

Tip

Istedet for perlebyg kan du anvende parboiled spelt.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier