Tun med yoghurtdressing, æg og drueagurker

Fisk er sundt, selv når det er på dåse. Nyd tun sammen med blandt andet bulgur, æg og drueagurker i denne friske og fyldige salat. Opskriften er ideel til 2 voksne og 2 børn.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder
  • 2 Vej 150 g fuldkornsbulgur af
  • 3 Kog bulguren efter anvisningen på pakken
  • 4 Lad bulguren dryppe af
  • 5 Hæld vand i en gryde, og bring vandet i kog
  • 6 Læg æggene i vandet når det koger, og kog dem i 10 min.
  • 7 Lad æggene køle af, pil dem, og del hvert æg i fire
  • 8 Bland en dressing af surmælksprodukt, sennep, karry, sukker, salt og peber
  • 9 Smag dressingen til og sæt den på køl
  • 10 Åbn dåserne med tun, og hæld vandet fra
  • 11 Skyl salaten, og pluk den i mindre stykker
  • 12 Skær cornichonerne eller drueagurkerne i mindre tern eller i skiver
  • 13 Skær oliven i mindre stykker
  • 14 Bland tun med dressing, salat, oliven og cornichoner eller drueagurker. Læg æg ovenpå
  • 15

    Servering:

    Del portionen i fire. Giv hvert barn 20 procent af salaten og hver voksen 30 procent. Giv hver person 1 ½ skive rugbrød som tilbehør til salaten.
  • {{recipeDoneText}} Tun med yoghurtdressing, æg og drueagurker

Tip

Du kan også smage dressingen til med andre krydderier eller friske krydderurter. For eksempel paprika, persille eller dild

Opskriften er udviklet af