Tun med æg, salte agurker og sprødt bacon

Giv dig selv en udfordring og lav din egen mayonnaise, det smager skønt!

Sådan gør du

  • 1

    Mayonnaise:

    Skyl citronen og riv skallen på den fine side af rivejernet
  • 2 Pil hvidløg og kom det i en blender sammen med dijonsennep, samt saft og skal af en citronen
  • 3 Tænd for blenderen og kør i et minut
  • 4 Tilsæt olivenolie i en tynd stråle mens blenderen kører
  • 5

    Salaten:

    Hæld vand fra tunen
  • 6 Kom tunen i en skål
  • 7 Skyl salaten og riv den i grove stykker
  • 8 Snit drueagurkerne fint
  • 9 Hæld mayonnaise over tunen og bland med agurk og salat
  • 10 Læg bacon på en stegepande
  • 11 Tænd på blusset og steg bacon på begge sider til det er sprødt
  • 12 Læg bacon dryppe af på et stykke fedtsugende papir
  • 13 Bræk bacon i grove stykker og kom det over salaten
  • 14 Kom vand i en gryde og kog vandet op
  • 15 Kom æggene i vandet og lad dem koge i 6 til 10 minutter afhængig af om de skal være blødkogte eller hårdkogte
  • 16 Pil æggene, del dem i kvarte og læg dem over salaten
  • 17 Læg rugbrød på en brødrister og rist det sprødt på begge sider
  • 18 Del rugbrødet i stave
  • 19 Server godt 20 % af salat og rugbrød til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  • {{recipeDoneText}} Tun med æg, salte agurker og sprødt bacon

Tip

Du kan også købe en god mayonnaise og smage til med presset hvidløg

Opskriften er udviklet af