Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Tænd ovnen og indstil den på 220 grader.
  • 2 Skær auberginerne i 1/2 -1 cm tykke skiver.
  • 3 Skræl kartoflerne og skær dem i 1/2 cm tynde skiver.
  • 4 Pensl aubergine og kartoffelskiver med olie og læg dem på en bradepande med bagepapir.
  • 5 Drys med lidt salt og stil pladen på anden øverste ribbe i ca. 10 minutter.
  • 6

    Kødsovs:

    Hak imens løget fint og kom det i en gryde med olie.
  • 7 Kom lammekødet i, skru op for varmen og lad det brune.
  • 8 Hak tomaterne og kom dem i sammen med vin, sukker og kanel.
  • 9 Lad det koge sammen ca. 10 minutter og smag til med salt og peber.
  • 10

    Pisk æggehviden stiv og vend den i saucen og tilsæt muskat. Kom et lag kartofler i bunden af et ildfast fad (ca. 25×25 cm).

  • 11 Læg halvdelen af kødsaucen oven på kartoflerne.
  • 12 Kom auberginerne på og resten af kødsaucen over.
  • 13 Fordel resten af kartoflerne over og spred saucen på kartoflerne.
  • 14 Fordel osten og drys med rasp.
  • 15 Kom fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 55 minutter.
  • 16 Spis moussaka med frisk sprød salat og godt med groft brød.
  • Så er det spisetid! Traditionel græsk moussaka

Opskriften er udviklet af