Tournedos med svampesauce, kål-sauté og gratineret kartoffelmos

Tournedos med svampesauce, kål-sauté og gratineret kartoffelmos

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Energi pr. person: 3975 Kj
  • Energi pr. person: 950 Kcal
  • Protein 24 %
  • Kulhydrat 27 %
  • Fedt 49 %

Sådan gør du

  • 1

    Tournedos

    Sno bacon omkring tournedos-bøfferne, og sæt evt. en tandstik ved lukningen, til at holde sammen på baconstykket. Sæt bøfferne i køleskabet, indtil de skal steges.  
  • 2

    Kartoffelmos

    Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne.
  • 3 Rør mosen med mælk og smør, og krydr med salt og peber (tilsæt evt. lidt ekstra mælk hvis du vil have den mere lind i konsistensen). Kom mosen i et ovnfast fad eller evt. i små portionsforme.
  • 4 Rør cremefraiche sammen med æggeblommer, sennep, salt, peber og revet ost. Hæld gratineringsmassen ovenpå kartoffelmosen, og bag den i 35 min. ved 200°.
  • 5

    Sauce

    Rens kantarellerne og skær champignonerne i små stykker. Steg kantareller og champignoner i en gryde med olivenolie i ca. 4 min.
  • 6 Tilsæt rødvin og timiankviste, og lad det simre i 2 min., tilsæt så kalvebouillon, og kog i yderligere 5 min.
  • 7 Hæld fløde ved, og kog indtil saucen cremer, jævn evt. med lidt maizena udrørt i koldt vand, hvis det er nødvendigt. Krydr med salt, peber og evt. lidt ekstra rødvin.  
  • 8

    Sauté

    Pil rødløget, og snit det i både.
  • 9 Tag yderbladene af savojkålen, og snit kålen i tynde strimler.
  • 10 Rens kantarellerne, men lad dem være hele.
  • 11 Kom lidt olivenolie i en gryde, og steg løg og kantareller møre i ca. 5 min., tilsæt så hvidløg og lad det stege lidt. Tilsæt savojkålen, og steg fortsat i 3-4 min., til kålen er mør, og krydr med salt, peber, persille og revet citronskal.  
  • 12 Steg tournedos-bøfferne på en varm pande med lidt olivenolie i ca. 4 min. på hver side, til de er medium stegt, og krydr med salt og peber. Stegetiden afhænger af højden på bøffen – tal med din slagter, hvis du er i tvivl.
  • 13 Anret bøfferne med svampesauce, gratineret kartoffelmos og kål-sauté med kantareller, og server straks. 
  • {{recipeDoneText}} Tournedos med svampesauce, kål-sauté og gratineret kartoffelmos

Tip

Hvis du har mulighed for det, så steg bøfferne på to pander og alternativt ad to omgange. Med for meget kød på én pande risikerer du at ”koge” kødet i stedet for at stege det, da bøfferne sænker pandens temperatur.

Opskriften er udviklet af