Tomatsuppe med kartofler og kikærter

Nøglehulsmærket opskrift
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Hak løgene. 

  • 2

    Skær skrællede kartofler i mindre stykker.

  • 3

    Skyl peberfrugten og skær dem i mindre stykker.

     

  • 4

    Svits løg, kartofler og peberfrugt i olien i en gryde 3-4 min. Tilsæt flåede tomater, finthakket hvidløg, bouillon og kikærter. Kog suppen under låg ca. 20 min.

     

  • 5

    Mix suppen jævn i en blender eller foodprocessor eller brug en stavblender. Krydr med ½ tsk salt og peber og giv suppen endnu et opkog. Pynt med skyllet, afdryppet og hakket basilikum og yoghurt ved servering.

     

  • 6

    Skyl basilikumbladene og kom dem i en blender sammen med tern af parmesanost, pinjekerner, hvidløg og olie. Blend til pestoen er jævn. Smag til med citronsaft, ¼ tsk salt og peber.

     

  • 7

    Pestoen smøres på fuldkornsbrød, som spises til suppen.

  • {{recipeDoneText}} Tomatsuppe med kartofler og kikærter

Tip

Persille kan anvendes i stedet for basilikum. Pinjekerner kan udskiftes med mandler. Pestoen kan også købes færdiglavet. Beregn 1 dl eller 6 spsk færdig pesto. Du kan bruge tørrede kikærter eller hvide bønner. Udblød 100 g tørrede kikærter eller hvide bønner 10-12 timer i koldt vand tildækket. Hæld vandet fra. Kog dem i friskt og usaltet vand 45-60 min. Afdryp dem i en sigte. Du kan krydre retten med ½ tsk ekstra salt, hvis du bruger de hjemmekogte, da kikærter fra dåse indeholder salt. Du kan udbløde og koge en stor portion kikærter eller hvide bønner og fryse dem. De kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.

Opskriften er udviklet af