Tomatsuppe - for børn

Energiinformation

  • Protein 9.9 g
  • Fedt 18.4 g
  • Fedtenergi 41 %
  • Kulhydrater 50.5 g.
  • Energifor./ pers 392 kcal

Sådan gør du

  • 1 Skær det gule løg og hvidløg i tern. 
  • 2 Skær porren i ringe, skyl og tør disse godt. 
  • 3 Skrub guleroden og skær den i tern. 
  • 4 Varm 2 spiseskefulde olivenolie op i en gryde og steg nu stille og roligt de to slags løg bløde og blanke, kom porrerne ved og steg videre, mens du hele tiden vender det godt. 
  • 5 Kom gulerødderne ved og fortsæt stegningen et minuts tid endnu ved middelvarme. Kom en spiseskefuld salt ved. 
  • 6 Bind en buket af timian, som du skyller og tørrer i et stykke køkkenrulle, bind buketten med et stykke bomuldssnor til køkkenbrug. Kom buketten i gryden. 
  • 7 Kom tomatkoncentrat og de hakkede tomater i og fyld nu den tomme dåse op med vand eller grønsagsbouillon op to gange og kom væsken i gryden. 
  • 8 Lad suppen simre i 10 minutter og blend den nu med stavblender. 
  • 9 Kom den sidste spiseskefuld olivenolie i og smag til med salt og peber. 
  • 10

    Anretning

    Anret suppen i suppeskåle med cremefraiche, basilikum og brød ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Tomatsuppe - for børn

Tip

Man kan anvende skyr i stedet for cremefraiche.

Opskriften er udviklet af