Hvidkålssuppe med tomat

Hvidkålssuppe med tomat

Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 1 g.
  • Kulhydrater 6 g.
  • Fedt g.
  • Energifor./ pers 244 kcal
  • Fedtenergi 20 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Skær løg og peberfrugter i tern, undgå kerner og det hvide fra peberfrugterne. 

  • 2

    Skær bladselleri i skiver. 

  • 3

    Snit hvidkålen fint. 

  • 4

    Steg løg, peberfrugter og selleri blankt og blødt i olie, drys med lidt salt. 

  • 5

    Kom kålen ved og vend godt. Hæld kogende vand over, så det knap dækker ingredienserne, kålen reduceres. Lad suppen simre i 10 minutter. 

  • 6

    Kom de hakkede tomater ved og tomatpuré, kog op. 

  • 7

    Spæd med vand, så suppen er meget fyldig, men at det våde element også bærer det grønne på en god måde. Smag til med salt og peber. 

  • 8

    Kom ærterne ved, sammen med olivenolie - og varm godt igennem.

  • {{recipeDoneText}} Hvidkålssuppe med tomat

Tip

Suppen kan spises som den er, den kan fyldes med kogt kylling, med små kogte kødboller, af magert hakket kød, krydret med salt og peber. Den kan fyldes med kogte hvide bønner. Suppen kan, ved anretning, drysses med finthakket persille. Suppen kan serveres med fintrevet parmesan.

Opskriften er udviklet af