Tomatiseret chilimayonnaise

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 1 g.
  • Kulhydrater 3 g.
  • Fedt 65 g.
  • Energifor./ pers kcal
  • Fedtenergi 97 %

Sådan gør du

  • 1

    ALLE ingredienser skal have samme temperatur, stuetemperatur, eller rettere – køkkentemperatur. 

  • 2

    Kom eddike, sennep og citron i en skål. Pisk det godt sammen. 

  • 3

    Kom æggeblommen i og pisk igen. 

  • 4

    Kom nu et nip salt i og pisk, pisk – og PISK. Samtidig med, at olien hældes i en afbrudt tynd stråle. 

  • 5

    Hak chilikødet, undgå kerner og det hvide, ultrafint. 

  • 6

    Pres hvidløg. 

  • 7

    Tilsmagning

    Smag mayonnaisen til med salt, peber, chili, hvidløg, ketchup og worcherstershiresauce.

  • {{recipeDoneText}} Tomatiseret chilimayonnaise

Tip

Neutrale olier: vindruekerne-, solsikke- og majsolie. På mange restauranter og caféer, har man sin signatur mayonnaise, som ledsager brødet. Nogle steder er det blot skåle, én med olivenolie, én med rapsolie. Andre steder er det godt smør. Men en rigtig god mayonnaise, med sit særpræg, her tomatiseret og med chili, er altid et hit. Men pas på – der kommer som regel et til flere måltider efter. Dumt at spise sig mæt i brød og mayonnaise, før man får primærmåltidet. Selv om det ofte er tillokkende.

Opskriften er udviklet af