Tofutern med karry og ristede mandler (Lisbeth Tordendahl)

Server med en god salat til. Holder fint i nogle dage.

Sådan gør du

  • 1 Skær tofuen i 1 cm tykke skiver. Pres dem for væde i et rent klæde/køkkenrulle, og skær dem i tern (1x1 cm).
  • 2 Varm olien i en tykbundet pande og lad karryen varme igennem.
  • 3 Kom tofuternene ved og steg dem gennem 5 min., hvor der vendes jævnligt.
  • 4 Hæld tamari/shoyu ved og vend rundt i 1 min.
  • 5 Tag tofuternene over i en skål, bland dem med hakkede mandler og groft hakket bredbladet persille.
  • 6 Rist mandlerne på en tør støbejernspande eller i ovnen. Hold mandlerne i konstant bevægelse, hvis du bruger panden. Mandlerne skal blot ristes let, så de får en kraftigere smag. De skal blive let gyldne indeni og ikke sorte udenpå !
  • 7 Når mandlerne er klar kommer du dem i en skål, sprinkler lidt tamari/shoyu på og vender hurtigt rundt med en ske, så mandlerne kan suge alt væden. Kunsten er at hælde tilpas tamari/shoyu på, så mandlerne opsuger nok, uden at der bagefter ligger en lille sø på bunden af skålen!
  • 8 Bred mandlerne ud på et skærebræt, så de køler hurtigt af.
  • {{recipeDoneText}} Tofutern med karry og ristede mandler (Lisbeth Tordendahl)

Tip

De ristede mandler smager skønt og er perfekte til snacks, salater og meget andet. Lav derfor en pæn portion, f.eks. 200 g. og opbevar dem, der ikke spises straks, i et tætsluttende glas. Opskriften er venligst stillet til rådighed for Dansk Vegetarforening af Lisbeth Tordendahl.

Opskriften er udviklet af