Toast med kantareller og persille

Energiinformation

  • Protein 8.1 g.
  • Kulhydrater 38.7 g.
  • Fedt 9.5 g.
  • Energifor./ pers 256 kcal
  • Fedtenergi 33 %

Sådan gør du

  • 1 Bag brødet, hvis det kun er forbagt og fra frost, ellers skær det i skiver og rist disse. Hvis det er et brød der bages, så bag det og lad det sætte sig en 10-minutters tid, før det skæres i 6 skiver og ristes. 
  • 2 Rens kantarellerne ved at komme dem i et dørslag og ryste svampene, eller hvis du har en salatslynge, kommer du svampene i kurven og ryster først, hvorefter du kører en tur i slyngen med svampene. 
  • 3 Herefter gåes de efter med en lille pensel, for at børste det sidste skovbund fra. Skyl endelig ikke svampene, da de vil suge vand til sig. Det er lidt et hyggeligt arbejde at gøre svampe i stand, man kan være flere om det, og det er hele arbejdet værd, det er ingen i tvivl om, når man sidder og nyder måltidet. 
  • 4 Skyl og slyng persillen tør og nip den. 
  • 5 Kom olien på en stor slip-let pande, når den er varm kommes smør på, og når det er bruset af kommes svampene på. 
  • 6 Steg dem i ca. 5 minutter – hold dem i gang på panden, så de vendes. Smag dem til med salt, peber og citronsaft. Vend persillen i. 
  • 7

    Anretning

    Anret brødene med kantarellerne.
  • {{recipeDoneText}} Toast med kantareller og persille

Tip

Bruscettaerne her egner sig utroligt godt til en natmad. Svampene kan også cremes med en lille smule piskefløde, så det bliver en slags kantarel á la creme.

Opskriften er udviklet af