To gange mousse – Baileys og citron

Vi vælger at lave en stor portion mousse, som vi deler i to. Den ene halvdel får smag af citron den anden af Baileys, og under moussen venter en skøn rabarberkompot. Og endnu en fordel: Desserten kan laves mange timer i forvejen og stå og vente i køleskabet.

Sådan gør du

  • 1 Skær rabarberne i ca. 2 cm tykke skiver, og kom dem i en gryde med sukker, vanillestang og 1/2 dl vand. Lad kompotten simre forsigtigt under låg i få minutter, til rabarberne er bløde, men ikke udkogte. Lad kompotten køle helt af. 
  • 2 Kom æggehvider og sukker i en skål og pisk det til en stiv marengsmasse. 
  • 3 Pisk fløden til skum, og vend i. 
  • 4 Del moussen op i to skåle. Smag den ene mousse til med 3/4 dl økologisk citronsaft og revet citronskal. Smag den anden til med Baileys. 
  • 5 Kom rabarber i bunden af 10 skåle, og top med en skefuld af hver slags mousse. Kilde: Kryddriet 2, 2005
  • {{recipeDoneText}} To gange mousse – Baileys og citron

Opskriften er udviklet af